Ogłoszenie

« Poprzednie

Następne »

Seta Meta Galareta

Opis:

W całej Polsce spotyka się lokale, w których czas się zatrzymał, a klientela coraz częściej szerokim łukiem omija bezduszne, ociekające nowoczesnością bary, wybierając restauracje z peerelowskim klimatem. Nareszcie i Łódź doczekała się swojego miejsca, gdzie można zamówić śledzika lub klasyczną galaretę, popijając zmrożoną wódeczką w oryginalnych literatkach z minionej epoki.
Restauracje w peerelowskim stylu robią furorę w całej Polsce.Łodzi - „Seta Meta Galareta”, jak twierdzą właściciele jest to miejsce kultowe, żywcem wyjęte z minionej epoki, pozwalające wybrać się w sentymentalną podróż.
„W naszej restauracji zarówno starsi i młodsi klienci odnajdą swój azyl, w którym mogą zobaczyć i poczuć czasy Peerelu, sprawdzić jak bawili się ich rodzice, dziadkowie. To miejsce idealnie pasujące do młodzieży, która minionej epoki nie pamięta, ale fascynuje ją magia tamtych czasów. Również starsi goście odnajdą na nowo swoją młodość i przypomną sobie wspólne wieczory ze znajomymi” – opowiada współwłaściciel restauracji „Seta Meta Galareta. „Odwiedźcie Metę i zobaczcie jak to jest zamówić „lornetę” i „meduzę” o 6.00 nad ranem, żeby poczuć niesamowitą atmosferę tamtych lat” – dodaje.
Lokal usytuowany w samym sercu ul. Piotrkowskiej (84) nawiązuje stylistyką wnętrza, klimatem oraz menu do lat ’60-’80 ubiegłego stulecia. Meble, wysiedziane krzesła i zastawa stołowa nie do pary, lada barowa, oświetlenie, abażury, stiuki na ścianach. Na półkach można znaleźć m.in.: telewizor marki Rubin, magnetofony taśmowe, kolekcję płyt winylowych, książki, a gdzieś w okolicach wieszaka rower typu ”Jacek” . Te i inne elementy wystroju pozwolą przypomnieć o dawnych czasach lub zobaczyć na własne oczy jaka atmosfera panowała w takich miejscach.
„Seta i galareta”, od którego wzięła się nazwa restauracji, to hasło idealnie oddające charakter i atmosferę epoki PRL. W menu klasyka polskiej kuchni, dania polecane
i sygnowane przez jednego z najlepszych kucharzy w Polsce Roberta Sowę. Na zimno
(w cenie 9 zł za porcję) można zjeść m.in.: tatara (szybko stał się legendą Met
w innych miastach Polski), śledzika w oleju i occie lub galaretkę z nóżek. Na gorąco serwowane są takie dania jak: flaki, bigos, strogonow (również kultowy) i biała kiełbasa. Wszystko świeże, wyśmienite i jakże pasujące wspominającej młodość klienteli, a także młodzieży, która lata PRL zna tylko ze zdjęć. Do tego „lorneta” – kieliszek czystej zmrożonej wódki oraz do popicia oranżada, przywołująca smaki dawnych lat.
„Seta Meta Galareta” to świetne miejsce na start przed imprezą, ale również doskonałe zakończenie udanego wieczoru. Klimat minionej epoki podkreślają muzyczne hity polskich i zagranicznych wykonawców. To także miejsce gdzie można pośpiewać i potańczyć w rytm muzyki Anny Jantar, utworów Maanam, Lady Pank czy piosenek Maryli Rodowicz.

Informacje o ogłoszeniodawcy:

Ogłoszenie dodane przez: Seta Meta Galareta
E-Mail: Kontakt z ogłoszeniodawcą

Szczegóły ogłoszenia

Numer ogłoszenia: 197
Dodane: 2011.09.08








Ogłoszenia tej kategorii Ogłoszenia tego użytkownika Kontakt z ogłoszeniodawcą Powiadom przyjaciela Drukuj
Wydrukowano z 04:11 z adresu URL http://www.restauracje.lodz.pl/detail.php?id=197