90-107 Łódź ul. Traugutta 6
tel.: (+48) 042 632 15 42
e-mail: savoy@toya.net.pl
Godziny otwarcia:
7.00 - ostatni gość
Ilość miejsc: 120
Języki: język angielski
Kuchnia: polska
Specjalności:
Polędwica na maślakach w śmietanie i ziołach
Zupa grzybowa na borowikach z łazankami
Inne: parking, płatność kartą
... duże i małe przysmaki
Jeśli chcecie zjeść dobrze przyrządzone mięsa, zajrzyjcie koniecznie do restauracji „Savoy" - to opinia znawcy i smakosza mięs, Macieja Kuronia, przewodniczącego jury I Łódzkiego Festiwalu Dobrego Smaku.
Restaurację „Savoy" polecam szczególnie na „białe" uroczystości, typu wesela i komunie, bowiem biało - bordowy wystrój sali głównej świetnie się z nimi komponuje. Uroku dodaje wielki okrągły stół na 18 osób, przy którym uczestnicy uroczystości bawią się doskonale. Co warto dodać, sala ta jest w stanie pomieścić około 130 osób.
Dla zwolenników mniejszych przestrzeni, restauracja „Savoy" proponuje salkę wejściową. Nazywana jest „Klubem Pickwicka" i ma pubowy charakter. Niewielkie okrągłe stoliki, wygodne fotele przyciągają na małą kawę i drobne przekąski.
Serwowana jest tu oczywiście cała oferta kulinarna restauracji, tyle, że wystrój jest mniej zobowiązujący. Afrykańskie maski na ścianach, wielkie przestronne akwarium i filiżanka aromatycznej kawy w dłoni pozwalają wrócić wspomnieniami do dalekich i bliskich wypraw w nieznane.
|